””Galerie”

Galerie Van de Leur is gevestigd in de lange gang van het 18e eeuwse stadspaleis waarin Grand Café Van de Leur  gevestigd is. De ingang bevindt zich tegenover de hoofdingang van de renaissancegevel van het Leidse stadhuis aan de Breestraat. Met wisselende exposities van gerenommeerde hedendaagse kunstenaars is dit één van de vele redenen om een bezoek te brengen aan de Breestraat 117.

Tot september 2018 is een expositie te zien met etsen van oude meesters in de prentkunst en olieverf stadsgezichten van Michel Tuinman.

Grand Tour, van Piranesi tot Rossini

Een artistieke reis door Italië in etsen

Maak een historische reis door Italië met de oude meesters van de prentkunst.

Melchior Küsel (1626 – 1684) brengt ons  in Venetië aan de hand van zijn etsen naar het werk van Johann Wilhelm Baur (1607  – 1640).

In de huyskamer ziet u Rococo prenten,  Stampe Populare uitgegeven door Raimondini , die in de 18e eeuw de huizen sierden in Venetië.

Palazzo Ducale en andere Venetiaanse gebouwen zien wij op de ets van Filippo Vasconi (1688 – 1730) van rond 1700.

Wij reizen door naar Rome waar wij  het Colosseum te Rome zien; gemaakt door Luigi Rossini (1790 – 1857) in 1820.

Een vroege  lithografie toont ons de intocht van de Fransen in Rome gemaakt door Joseph-Louis  Hippolyte (1800—1866).

De Piranesi (1720 – 1778) brengt ons verder dan een gewone reis mogelijk maakt. Giovanni Battista Piranesi  verbeelde in 1743 zijn eigen architecturale droom met fontein…

 

Olieverf stadsgezichten Michel Tuinman

Michel Tuinman is beeldend kunstenaar en woont en werkt in Rotterdam. Hij heeft zijn cheap jerseys opleiding gevolgd aan de Wackers Academie in Amsterdam waar de nadruk ligt op de artistiek-ambachtelijke ontwikkeling en goede beheersing van technieken.

“Mijn interesse in de schilderkunst is divers. Op dit moment word ik erg getrokken door nachtelijke stadsgezichten. De reflecties, de vele lichtbronnen, schaduwen en perspectivische lijnen zijn aspecten die mijn interesse wekken. Met behulp van verschillende schildertechnieken, waaronder penseel en paletmes, geef ik de stad vanuit mijn visie weer in olieverf.“

Michel exposeert een aantal van deze dynamische stadsgezichten . Figuratie versmelt met abstractie.

 

De expositie is te zien tot september 2018 gedurende de reguliere openingstijden van Van de Leur.

 

 

Nadere informatie is te verkrijgen via  galerie@vandeleurleiden.nl