Selecteer een pagina

Er zijn steeds meer dingen die we online bestellen. Van boeken en kleding tot speelgoed en onze dagelijkse boodschappen, bijna alles kunnen we laten bezorgen. Dat is fijn, en gemakkelijk. Maar wist je dat er nog veel meer dingen zijn die je kunt laten bezorgen, ook zaken waarvan je het misschien niet verwacht? Vlees is zoiets, en dat gaat makkelijker dan je denkt.

We bestellen bijna alles online, maar vlees?

Online dingen bestellen, daar hebben we allemaal wel ervaring mee. We kopen een groot deel van onze spullen online, en je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het niet ergens in een online shop kopen. Kleding en schoenen bijvoorbeeld, kopen we massaal online. Heerlijk, om het thuis in je eigen omgeving te kunnen passen, zo vinden de meeste mensen. Maar ook elektronica, speelgoed, boeken, drogisterijartikelen, alles zoeken we online uit om het vervolgens thuis te laten bezorgen. Veel mensen vinden online shoppen overzichtelijker en efficiënter dan naar een winkel gaan. Bovendien is het gemakkelijker om de prijzen van de verschillende aanbieders te vergelijken, en de beste koop te scoren.

Alhoewel we ook onze boodschappen steeds meer online bestellen, zijn nog niet heel veel mensen zover dat ze ook online een slager zullen bezoeken. Je vlees op laten sturen, is dat nu wel een goed idee? Ja, zeggen degenen die het al geprobeerd hebben. Ook vlees leent zich er prima voor om online te bestellen.

Daarom is online vlees bestellen een goed idee

Online je vlees betellen kan een beetje raar idee zijn. Hoe komt dat vlees dan vers en in goede staat bij jou thuis? Dat de lokale slager het kan bezorgen, ok, maar vlees online bestellen bij een zaak die landelijk levert? Hoe dan?

De juiste temperatuur is hier het sleutelwoord. Het vlees is diepgevroren, en zodanig verpakt dat deze bevriezing goed in stand wordt gehouden. Zo ontvang je het vlees dus in prima staat, en hoef je niet bang te zijn voor bederf. Eenmaal ontdooid kun je het vlees bereiden zoals je gewend bent.

Welke voordelen dit biedt boven het vlees gewoon in de buurt kopen? Dat zit hem voor een groot deel in het assortiment. Een online slager verkoopt vooral bijzonder vlees, minder alledaags dan je bij de supermarkt ziet. Wil je een goede rollade kopen, bijvoorbeeld, dan is online shoppen een goed idee. Maar ook mensen die weinig vlees eten, kiezen voor de momenten waarop ze wel voor een vleesgerecht kiezen meer en meer voor vlees van goede kwaliteit, en minder doorsnee dan in de supermarkt te vinden is. Ook zij komen bij een online slager prima aan hun trekken, omdat je hier vaak tal van vleessoorten vindt waar je bij de supermarkt echt niet om hoeft te komen.