Selecteer een pagina

In de horeca is het belangrijk om etenswaren lang houdbaar te bewaren om vervolgens te bereiden voor de klanten, een horeca vrieskast daarom een noodzaak. Het is belangrijk dat je een vrieskast van voldoende kwaliteit hebt zodat je later niet zit met onverwachte problemen.

Een horeca vrieskast komt in verschillende soorten en maten

Als je een horeca vrieskast koopt heb je veel opties om uit te kiezen. Welke je nodig hebt hangt af van het doeleinde van de vrieskast. Als je een relatief grote horecabedrijf hebt moet je natuurlijk een grotere horeca vrieskast hebben om de etenswaren in te bewaren. Als een vrieskast meer bedoeld is voor zelfservice bij klanten kan het beter zijn om een display vrieskast te kopen met glazen deuren. Voor vrieskasten waar snel iets uitgehaald moet worden kunnen miniatuur vrieskasten een betere optie zijn

De kwaliteit van een horeca vrieskast

De kwaliteit van een horeca vrieskast hangt voor het grootste deel af van hoe efficiënt hij werkt. Een efficiënte horeca vrieskast verbruikt relatief weinig energie heeft voldoende koelkracht. Een andere factor waar niet vaak naar gekeken wordt is de hoeveelheid geluid die de vrieskast maakt. Dit is op zich geen probleem, tenzij de vrieskast dicht in de buurt van klanten staat.

De energieklasse van een horeca vrieskast

De energieklasse geeft aan hoe efficiënt een product is. De energieklasse kan verschillen van A tot en met G, waarbij A het meest efficiënt is en G het minst. Als je wilt kijken naar hoe efficiënt een bepaalde horeca vrieskast is, is het dus belangrijk om te kijken naar de energielabel. Waar je ook naar kan kijken is de wattage van een horeca vrieskast, maar in plaats van een bepaalde ‘ranking’ wordt de efficiëntie uitgedrukt in een nummer. Hierdoor kan je ook de kosten van het energieverbruik berekenen van een horeca vrieskast.

De prijs van een horeca vrieskast

De prijs van vrieskasten kunnen sterk van elkaar verschillen. Het verschil zit hem vooral in de grootte van de vrieskast. Een grotere vrieskast heeft immers meer ruimte en heeft dus een krachtigere koeling nodig om de vergrootte ruimte koel te houden. De prijs kan ook afhangen aan de functies die de vrieskast heeft. Zo kan een vrieskast bijvoorbeeld automatische ontdooiing of digitale temperatuurregeling hebben.

Waar kan je online horeca vrieskasten vinden?

De makkelijkste manier om er een te vinden is door online te zoeken naar websites die horecaproducten verkopen. De verschillende assortimenten aan horeca vrieskasten kunnen heel snel opgehaald worden met de product specificaties erbij vermeld. Een nadeel hiervan is dat er geen direct persoonlijk contact is wanneer je vragen hebt over het product.

Alternatieve optie

Om het voorgaande probleem te vermijden kan je online zoeken naar een fysieke horeca groothandel. Hiermee kan je fysiek het product inspecteren en vragen stellen over het product aan het personeel.

Let op recensies van de leverancier

Het is belangrijk om te kijken of de leverancier van het product betrouwbaar is. Ga daarom online onderzoek doen naar het bedrijf en of voorgaande klanten tevreden zijn met de service en de producten die zij leveren. Zo kunnen bedrijven wel eens klachten hebben over slechte bereikbaarheid of verkeerde leveringen. Als alles in orde lijkt te zijn, is de kans groter dat alles probleemloos verloopt.

Check het aanbod horeca vrieskasten online via HorecaTraders.com.