Selecteer een pagina

Wijn festivals en evenementen in Nederland zijn een geweldige manier om nieuwe wijnen te ontdekken en te genieten van de sfeer en gezelligheid die deze festivals met zich meebrengen. Nederland is een land dat bekend staat om zijn liefde voor wijn en er worden dan ook regelmatig festivals en evenementen georganiseerd om deze passie te vieren. In dit blog zullen we je meenemen langs enkele van de populairste wijn festivals en evenementen in Nederland.

Wijnfestival Amsterdam

Het wijnfestival Amsterdam is een jaarlijks terugkerend evenement dat plaatsvindt in het westergasfabriekterrein in Amsterdam. Dit festival is een paradijs voor wijnliefhebbers, met meer dan 300 verschillende wijnen uit alle hoeken van de wereld. Naast het proeven van de wijnen, kun je ook deelnemen aan workshops en masterclasses om meer te leren over verschillende wijnsoorten en hun herkomst. En natuurlijk is er ook genoeg te eten, van heerlijke kaasplankjes tot bijpassende gerechten bij de wijnen. Een absolute aanrader voor iedereen die van wijn houdt!

WijnSpijs Wandeling

Een andere leuke manier om wijn te ontdekken is tijdens de WijnSpijs Wandelingen die door heel Nederland worden georganiseerd. Tijdens deze wandelingen loop je langs verschillende restaurants waar je bij elk restaurant een bijpassend gerecht en een bijpassende wijn krijgt voorgeschoteld. Zo kun je op een ontspannen manier genieten van heerlijke amarone wijn en andere wijnen, terwijl je ook nog eens de stad verkent. De WijnSpijs Wandelingen zijn een perfecte combinatie van culinair genieten en het ontdekken van nieuwe wijnen.

Wijnfestijn Maastricht

Het Wijnfestijn Maastricht is een jaarlijks evenement dat plaatsvindt op het Vrijthof in Maastricht. Dit festival staat bekend om zijn gezellige sfeer en de vele verschillende wijnsoorten die er te proeven zijn. Naast wijn zijn er ook verschillende streekproducten te vinden en kun je genieten van live muziek en entertainment. Het Wijnfestijn Maastricht is een perfect uitje voor een zonnige dag in het zuiden van Nederland.

Het is duidelijk dat Nederland een land is waar wijnliefhebbers hun hart kunnen ophalen. Van grote festivals tot intieme wandelingen, er is voor ieder wat wils. En vergeet ook zeker niet om de heerlijke amarone wijn te proeven, een wijn die bekend staat om zijn volle smaak en rijke aroma’s. Wil je meer weten over deze wijn en andere wijnen? Neem dan eens een kijkje op de website on-wine, waar je alles kunt vinden over de wereld van wijn. Proost!